luni, februarie 15, 2010

Destainuirile lui Nicolicea






Teoria independenţei poate fi o alternativă la politicienii care au acaparat conducerea unor partide

Eugen Nicolicea revine în forţă

Are o experienţă politică de aproape două decenii şi deţine calitatea de deputat de 18 ani, acum exercitându-şi cel de-al cincilea mandat consecutiv. Şi-a pus amprenta asupra filialei PSD Mehedinţi, în care a format oameni politici şi a crezut că se poate baza pe cei mai mulţi dintre ei. Acum face parte dintr-un grup parlamentar constituit în premieră absolută în întreaga istorie postdecembristă a României. A fost şi rămâne un personaj controversat şi alunecos. Unii spun că afăcut bine, alţii spun că a făcut şi rele. Realitatea şi prezentul arată că, paradoxal, politicianul independent Eugen Nicolicea a contribuit, în grupul al cărui vicelider este, la configurarea actualului guvern şi la o sfântă desprostănăcire a României. Eugen Nicolicea se destăinuie.

Prezent într-o emisiune politică de mare audienţă a trustului RTS, în premieră, deputatul Eugen Nicolicea a conturat câteva repere ale zbuciumatei vieţi politice din România, dar cu precădere a haosului instaurat în PSD Mehedinţi după excluderea sa. Deputatul a lăsat să se înţeleagă faptul, poate cel mai important până la urmă, că grupul independenţilor din Parlament a început să aibă o forţă din ce în ce mai mare şi să umbrească, chiar şi la nivelul acestui judeţ, activitatea politică a fostului partid din care pe nedrept şi chiar cu laşitate a fost alungat. În PSD urmează alegeri, iar Mircea Geoană ar putea da lovitura unui furt de proporţii prin alegerea pe sprânceană a delegaţilor la Conferinţa naţională. „Mircea Geoană a ajuns sinonim cu prostănac. Are mari şanse nu să câştige, ci să fure alegerile. Numai la Mehedinţi, pe lista de delegaţi sunt oameni aleşi pe sprânceană de Duicu, iar tot de pe această listă lipsesc oameni care erau delegaţi de drept: Constantin Sârbulescu, Alin Tiberiu Nicolicea, Stelica Ciobotea, Georgiana Mutaşcu, iar lista poate continua cu multe alte nume. Dacă ei vin în locul lor cu oameni de aceştia care folosesc toporul şi ciocanul... Eu mă aştept ca după ce la PSD gaşca de escroci se va instala, grupul de independenţi să se îngroaşe. Dacă aţi văzut în ultimele zile, Adrian Năstase a fost obligat să declare că este membru al organizaţiei Prahova, ca să nu fie exclus din Organizaţia Bucureşti, adică deja lucrurile sunt tragicomice”, a declarat Eugen Nicolicea.

Cum a ajuns Geoană prostănacul partidului

„Am să vă explic de unde vine această denumire de prostănac şi ce a generat-o. Individul respectiv a făcut ca PSD să piardă de două ori alegerile prezidenţiale. Porecla sau cognomenul de prostănac atribuit de Iliescu nu este doar un alint ci este consecinţa unui fapt deosebit de grav”, a explicat Eugen Nicolicea marea dilemă a situaţiei care l-a adus pe încă liderul unuia dintre cele mai mari partide din România să poarte greutatea poreclei date pe bună dreptate de mentorul şi creatorul PSD-ului, bătrânul comunist Ion Iliescu. „Între cele două tururi de scrutin, când candida Traian Băsescu contra Adrian Năstase, hodoronc – tronc individul respectiv, ne fiind niciun purtător de cuvânt, ne având nicio atribuţie în a da interviuri presei, a făcut o declaraţie care ne-a făcut să pierdem la acea vreme alegerile şi anume că nu ne trebuie voturile PRM-ului, pentru că oricum facem alianţă cu UDMR. În turul doi, PRM luând act de asemenea declaraţie a votat masiv Traian Băsescu şi aşa Năstase a pierdut voturile acestor cetăţeni. În concluzie, prostănacul respectiv nu numai că a pierdut alegerile de acum, dar a produs şi pierderea celor de atunci”, explică Nicolicea.

Mişcarea independentă

Nimeni nu a crezut în ceea ce avea să se întâmple după plecarea forţată din PSD a lui Eugen Nicolicea, dar important este faptul că însuşi deputatul Eugen Nicolicea a crezut în construcţia politică creată alături de Gabriel Oprea, grup independenţilor din Parlamentul României. Iată că astăzi, acest grup are un ministru, ceva prefecţi şi subprefecţi şi destul de multă influenţă, iar la Mehedinţi a cam început să conteze după numirea în funcţia de subprefect a domnului Ioan Suru. „Ar trebui creată o mişcare nouă, independentă, care să fie în interesul cetăţenilor. Nu ne vom întoarce în PSD, chiar dacă pierde Mircea Geoană. Grupul independenţilor va creşte oricum. Importanţa acestui grup a fost foarte mare. Grupul format de Gabriel Oprea împreună cu mine a izbutit să ferească ţara de a ajunge pe mâna unui prostănac cu mentalitate de infractor. Tendinţa noastră este acum să depăşim numărul parlamentarilor UDMR şi să ajutăm foarte bine actualul guvern şi cu puterea cu care personal voi fi investit să pot ajuta acest judeţ”, spune cu mândrie justificată Eugen Nicolicea.

PSD – chiriaş la Nicolicea

„Bogătaşii care au pus mâna pe partid, nu au avut bani şi nici timp să plătească cheltuielile pe care le fac. De exemplu la telefoane aveau peste 40 de milioane de lei vechi. Eu cred că dumnealor nu trebuie să stea ca nişte milogi acolo şi să îşi plătească consumaţia”, a declarat Eugen Nicolicea referindu-se la episodul scandalului cu topoare şi ciocane şi uşi încuiate de la sediul PSD Mehedinţi. Mai în glumă, mai în serios, Nicolicea chiar a dat o idee de concepţie pentru noua siglă a PSD Mehedinţi, plecând de la episodul respectiv: „Ciocanul şi toporul, iar în fundal o staţie de benzină”. Mai în glumă mai în serios, este din ce în ce mai clar că proprietarul spaţiului în care PSD îşi are acum sediul a fost alungat din propria casă, desigur în mod abuziv. 

Împărţirea bugetului la Consiliul Judeţean

„Nici primarii PSD nu au făcut solicitări sau amendamente. Doar trei amendamente s-au formulat, s-a venit la consilierii judeţeni Constantin Sârbulescu şi Liviu Nicolicea, trei formulări au fost făcute, trei formulări s-au aprobat. Pe vremea când eram eu preşedinte, aveam grijă de primarii noştri. Acum unii se îmbogăţesc şi de alţii puţin le pasă. Dacă vedeţi ce s-a întâmplat la Mehedinţi, unii care au primit nişte funcţii pe care ulterior le-au pierdut au ajuns acum şomeri, în timp ce conducătorul a prosperat. După ce a transformat partidul într-un SRL, a încercat să îl vândă la PDL la Bucureşti, nu s-a reuşit, iar acum, încet – încet se urmăreşte falimentarea”, explică deputatul independent cauza pentru care primarii PSD au ajuns să capaciteze doar 13% din bugetul judeţean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați