marți, noiembrie 30, 2010

Ajutaţi-l pe părintele George Smeu


Faceţi o minune, de Sfântul Andrei!

Astăzi este Sfântul Andrei, acel sfânt despre care cu toţii ştim că a creştinat această ţară binecuvântată de Dumnezeu. Sfântul Andrei poate fi considerat, fără nicio îndoială, patronul spiritual al tuturor românilor. Veniţi în acestă zi sfântă şi împliniţi o minune, un vis al părintelui George Smeu! Ajutaţi singura biserică din judeţ care poartă hramul Sfântului Andrei!
Astăzi este poate cea mai mare şi mai sem­nificativă săr­bă­toare a românilor, Sfân­tul Andrei. Este sfântul ca­re a creştinat România şi unul dintre cei mai destoi­nici apostoli ai lui Iisus. Într-o lume aflată în con­tinuă mişcare şi agitaţie, în pra­gul Sfintelor Sărbători de iarnă, când cu toţii ne pre­gătim să întâmpinăm cum se cuvine Naşterea Mân­tuitorului, să nu uităm că minunata lună decem­brie începe cu ziua Sfân­tului Andrei. Este prima zi sfântă din cele ce vor urma şi vor întregi potpuriul de colinde şi de tradiţii de Crăciun şi Anul Nou. Peste 600.000 de români îşi vor sărbători astăzi onomas­tica, fiind botezaţi cu nu­mele celui supranumit „Apos­tolul românilor”. Din cei 644.994 de români săr­bătoriţi de Sfântul Andrei, 322.667 sunt bărbaţi, iar 322.327 sunt femei. Ma­joritatea româncelor care îl au ca patron spiritual pe „Sfântul Andrei" poartă nu­mele de Andreea (271.875 de persoane), 23.381 sunt Andra, iar 20.090 - Andrea. Totodată, 6.892 poartă numele Andreia, iar alte 89 Andruţa sau Andruşa. De asemenea, numele de An­drei este purtat de 302.556 de bărbaţi. În acelaşi timp, 12.016 poartă numele An­dras, 3265 - Endre, iar numărul celor cu numele Andreeas sau Andreas este de 3.460. Potrivit statis­ticilor existente la nivel naţional, 781 de bărbaţi poartă numele de Andreiu, 8 Andruşa şi Andruţa, iar alţi 22, Andrieş. Dincolo de statistici, trebuie spus că în judeţul Mehedinţi doar o singură biserică poartă hramul Sfântului Andrei, iar aceea este în construc­ţie. Prin dăruirea cu care a pus bazele acestui lăcaş de cult, adunând resursele nece­sare doar din bună­voinţa enoriaşilor şi a au­torităţilor, părintele George Smeu poate fi considerat un adevărat om al lui Dum­nezeu, destoinic, prea­cu­cernic şi cu frică de Dom­nul. Dar cum o construcţie de o asemenea anvergură ne­cesită multe resurse şi mulţi bani, multă muncă şi multă sudoare, părintele Smeu mai are nevoie de mul­te materiale de cons­trucţii şi de mulţi bani pen­tru a-şi desăvârşi măreaţa operă. Lucrările la această biserică, aflată în zona blocurilor ANL, au început în anul 2009, iar în mo­men­tul de faţă părintele Smeu are mare nevoie de mai multe materiale de cons­trucţii şi izolaţii, în valoare de peste 25.000 de lei.

Să ne bucurăm cu toţii de această minunată zi a Sfântului Andrei, dar să nu uităm nicio clipă de efortul supraomenesc al acestui minunat părinte, de a zidi o biserică, într-o zonă în care populaţia ar avea nevoie mare de un loc de închinăciune şi cu­cernicie, de un lăcaş de cult în care să îl roage pe bunul Dumnezeu să le dea bucurie şi sănătate.
Aşadar, iubiţi credincioşi, dragi mehedinţeni care purtaţi numele Apostolului tuturor românilor, rupeţi din puţinul sau multul pe care bunul Dumnezeu vi l-a dăruit şi ajutaţi la construcţia şi finalizarea singurei biserici cu hramul Sfântului Andrei din judeţul Mehedinţi. Pentru a termina lăcaşul de cult, bunul părinte George Smeu are nevoie urgentă de fier, scândură, betoane şi gudron, toate în valoare de peste 25.000 de lei. Cei care vor să facă o donaţie sunt rugaţi să ia legătura cu părintele GEORGE SMEU, la numărul de telefon 0722767366! Să facem o minune de Sfântul Andrei! Să fim mai buni şi mai darnici cu semenii noştri şi să ajutăm la înălţarea, întru pomenire, a sfântului lăcaş de cult de lângă cartierul ANL din Severin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați